Care sunt produsele de îngrijire personală pe care le poți lua în bagajul de avion

Călătoriile cu avionul pot fi o experiență minunată, dar și una stresantă, mai ales atunci când vine vorba de pregătirea bagajului. Una dintre provocările cu care te poți confrunta atunci când călătorești cu avionul este limitarea produselor pe care le poți lua în bagajul de mână din punct de vedere al igienei și îngrijirii personale.

Cu toate acestea, există o serie de produse esențiale pe care le poți lua cu tine în bagajul de avion pentru a te asigura că te simți proaspăt și încrezător în timpul călătoriei. În acest articol vom discuta despre aceste produse și despre regulile pe care trebuie să le respecți atunci când călătorești cu avionul.

Reguli pentru produsele de îngrijire personală în bagajul de avion

Înainte de a intra în detalii despre produsele de îngrijire personală pe care le poți lua în bagajul de avion, este important să înțelegi regulile impuse de companiile aeriene și de autoritățile de securitate. Aceste reguli variază de la o companie la alta și pot diferi în funcție de destinație, așa că este întotdeauna recomandat să verifici cu atenție politica companiei aeriene cu care vei călători și să consulți ghidurile de călătorie ale autorităților aeroportuare. Cu toate acestea, există câteva reguli generale pe care ar trebui să le iei în considerare:

 1. Dimensiuni și cantitate limitate: Majoritatea companiilor aeriene au reguli stricte privind dimensiunile și cantitatea de lichide, geluri și aerosoli pe care le poți lua în bagajul de mână. De obicei, acestea trebuie să fie ambalate în recipiente de maximum 100 ml fiecare și să fie plasate într-un sac de plastic transparent cu o capacitate de aproximativ 1 litru.
 2. Verifică lista neagră: Există anumite produse interzise în bagajul de mână, cum ar fi cuțitele, foarfecele cu lame lungi și alte obiecte ascuțite sau periculoase. Asigură-te că nu ai astfel de obiecte în geanta de mână.
 3. Produse solide: Produsele solide, cum ar fi săpunul solid sau deodorantul solid, sunt de obicei permise în bagajul de mână. Acestea nu intră sub incidența regulilor privind lichidele.

Acum că știi regulile de bază, să vedem ce produse de îngrijire personală poți lua cu tine în bagajul de avion:

1. Produse pentru igiena personală

 • Șampon și balsam: Optează pentru variante mini sau recipiente de călătorie pentru a economisi spațiu și a respecta regulile privind lichidele.
 • Săpun sau gel de duș: La fel ca și în cazul șamponului, poți lua cu tine un săpun solid sau variante mini în recipientele adecvate.
 • Periuță de dinți și pastă de dinți: Acestea sunt esențiale pentru menținerea igienei orale în timpul călătoriilor.
 • Periuță de păr și accesorii: Dacă ai nevoie de periuța de păr preferată sau alte accesorii pentru îngrijirea părului, asigură-te că le ai la îndemână.

2. Produse pentru ten și îngrijirea pielii

 • Cremă hidratantă: Pielea ta poate deveni uscată în timpul zborului, așa că o cremă hidratantă într-un recipient mic te poate ajuta să-ți menții pielea catifelată.
 • Produse de curățare facială: Dacă folosești produse specifice pentru curățarea feței, asigură-te că le ai la dispoziție pentru a îndepărta impuritățile acumulate pe parcursul zborului.
 • Protecție solară: Dacă călătorești într-o destinație însorită, o cremă de protecție solară este esențială pentru a-ți proteja pielea.

3. Produse pentru îngrijirea corpului

 • Deodorant: Un deodorant solid sau sub formă de cremă este o opțiune bună pentru a rămâne proaspăt pe tot parcursul călătoriei.
 • Parfum sau colonie: Optează pentru variante mini sau mostre pentru a economisi spațiu și a respecta regulile privind lichidele.
 • Linguri igienice: Dacă folosești linguri igienice, asigură-te că le ai la îndemână într-un ambalaj adecvat.

4. Produse pentru machiaj (opțional)

 • Machiajul tău preferat: Dacă folosești machiaj, poți lua cu tine produsele esențiale, dar asigură-te că respectă regulile privind lichidele.
 • Demachiant: Dacă folosești machiaj, un demachiant mic este esențial pentru a îndepărta machiajul înainte de a te odihni pe parcursul zborului.

Poți lua cu tine o serie de produse de îngrijire personală în bagajul de avion pentru a te simți proaspăt și încrezător în timpul călătoriei. Asigură-te că respectă regulile privind dimensiunile și cantitatea de lichide și ambalează-le corespunzător într-un sac de plastic transparent. Cu o planificare atentă și respectarea regulilor, vei avea toate produsele de îngrijire personală necesare la îndemână pentru a te bucura de călătoria ta cu avionul.

Recommended For You

About the Author: Călător

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *