Ce poți să transporți în bagajul de mână din avion

Călătoriile cu avionul sunt o modalitate rapidă și eficientă de a ajunge la destinații îndepărtate sau de a explora noi locuri. Cu toate acestea, atunci când planificați o călătorie cu avionul, este important să cunoașteți regulile și restricțiile cu privire la ceea ce puteți sau nu puteți transporta în bagajul de mână. Fie că sunteți un călător experimentat sau călătoriți pentru prima dată cu avionul, acest articol vă va oferi informații esențiale despre ce puteți să transporți în bagajul de mână din avion.

  1. Lichide și substanțe de uz personal

Una dintre cele mai importante reguli privind bagajul de mână este limitarea cantității de lichide pe care le puteți transporta. Conform regulilor Agenției de Securitate a Transporturilor (TSA) din Statele Unite, lichidele trebuie să fie în containere individuale de maximum 3,4 uncii (aproximativ 100 de mililitri) și toate aceste containere trebuie să încapă într-un singur sac transparent cu o capacitate maximă de un quart (aproximativ un litru). Aceasta se aplică pentru lichidele precum șampoane, geluri de duș, loțiuni, parfumuri și alte produse de îngrijire personală.

De asemenea, puteți transporta medicamente în bagajul de mână, dar este recomandabil să aveți o rețetă sau o notă de la medic care să ateste necesitatea acestora. Asigurați-vă că le păstrați în ambalajul original, cu eticheta cu numele dvs. pe ele.

  1. Dispozitive electronice

Majoritatea companiilor aeriene permit transportul dispozitivelor electronice în bagajul de mână. Acestea includ laptop-uri, tablete, telefoane mobile, camere foto și alte gadget-uri similare.

Cu toate acestea, ar trebui să fiți pregătit să scoateți aceste dispozitive din bagajul de mână și să le plasați separat într-un coș sau pe bandă atunci când treceți prin controlul de securitate. De asemenea, asigurați-vă că bateriile acestor dispozitive sunt încărcate și funcționează, deoarece personalul de securitate poate solicita să le porniți pentru a demonstra funcționalitatea lor.

  1. Alimente și băuturi

În general, puteți transporta alimente și băuturi în bagajul de mână, cu câteva excepții importante. Lichidele precum sticlele de apă, sucurile sau sosurile trebuie să respecte regulile privind lichidele menționate anterior și să fie ambalate în containere mici.

Alimentele solide, cum ar fi sandvișurile sau fructele, sunt de obicei permise, dar anumite alimente pot fi interzise în unele țări sau regiuni din cauza restricțiilor sanitare sau fitosanitare. Înainte de a călători, verificați regulile specifice ale țării sau regiunii în care intenționați să ajungeți.

  1. Obiecte personale și de valoare

Obiectele personale precum portofelele, cheile, documentele de călătorie, bijuteriile și alte obiecte de valoare ar trebui să fie întotdeauna transportate în bagajul de mână, pentru a le putea avea sub supraveghere directă. Este recomandabil să păstrați aceste obiecte într-un portofel sau geantă mică, astfel încât să le puteți accesa cu ușurință în timpul călătoriei.

  1. Dispozitive pentru copii și articole de îngrijire a bebelușilor

Părinții care călătoresc cu copii pot transporta în bagajul de mână dispozitive precum scaune auto pliabile, cărucioare pentru bebeluși, scaune pentru hrănire și alte articole esențiale pentru îngrijirea copiilor. Cu toate acestea, este posibil să fie necesar să le scoateți și să le supuneți unui control suplimentar în timpul procesului de securitate. Asigurați-vă că sunteți la curent cu regulile specifice ale companiei aeriene pe care o utilizați.

  1. Obiecte cu potențial periculos

Există câteva categorii de obiecte pe care nu le puteți transporta în bagajul de mână din avion din motive de siguranță. Acestea includ cuțite, foarfece cu lame lungi, spray-uri de piper, arme de foc sau muniție, substanțe chimice periculoase și alte obiecte similare. Este important să consultați lista de obiecte interzise a companiei aeriene și regulile de securitate ale aeroportului înainte de a face bagajul de mână, pentru a evita orice probleme sau întârzieri neplăcute.

  1. Articole pentru divertisment și confort

Pentru a vă face călătoria mai plăcută, puteți transporta în bagajul de mână articole pentru divertisment și confort, cum ar fi cărți, reviste, căști, perne pentru gât, pături și altele asemenea. Aceste obiecte vă pot ajuta să vă relaxați și să vă bucurați de călătoria în avion.

Atunci când călătoriți cu avionul și decideți ce să transportați în bagajul de mână, este important să respectați regulile și restricțiile specifice ale companiei aeriene și ale aeroportului. Verificați lista de obiecte interzise și asigurați-vă că lichidele sunt ambalate corect conform regulilor. Cu o pregătire adecvată, veți putea să vă bucurați de călătoria dumneavoastră fără probleme legate de bagajul de mână.

Recommended For You

About the Author: Călător

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *