La poalele vulcanului Teide: Tenerife, insula scăldată de soare tot anul

Îndrăgostiții de vară știu că Tenerife este una dintre destinațiile ideale pentru a evada și în mijlocul iernii. În timp ce în România, frigul îngheață mâinile oamenilor care încearcă să dezghețe mașinile pentru a merge la serviciu, locuitorii insulei spaniole se plimbă pe malul Atlanticului în pantaloni scurți și tricouri. Acolo, ei își permit luxul de a cumpăra încă o pereche de ochelari de soare. Și nu e singura veste bună: chiar și în luna lui cuptor, soarele nu pârjolește totul. Rar se întâmplă ca temperaturile să sară de 30 de grade Celsius la prânz, iar briza oceanului contribuie la starea generală de bine. Totuși, nu vă lăsați înșelați de aceste condiții confortabile: crema cu factor de protecție solară este esențială. Până la urmă, vă aflați la doar 300 de kilometri de coasta de vest a Africii și de deșertul Sahara. A propos, în avionul care vă va duce la Aeroportul Reina Sofia din Tenerife, profitați de ocazie să faceți câteva fotografii aeriene ale deșertului Sahara pentru a le posta apoi pe rețelele de socializare.

Tenerife, o destinație completă

Dacă plecați la drum cu ideea preconcepută că Tenerife este o destinație exclusiv pentru plajă și distracție, veți fi surprinși să constatați că insula spaniolă oferă numeroase modalități de petrecere a timpului. Insula are ceva pentru toată lumea, astfel că o săptămână de vacanță va trece fără să realizați.

Un punct de atracție major este Loro Parque, o grădină zoologică ce adăpostește o mare varietate de animale și oferă spectacole de neuitat. Pentru mai puțin de 40 de euro, cât costă biletul de intrare, puteți explora întreaga grădină zoologică și participa la toate show-urile oferite de animalele dresate. Leii de mare, delfinii și orcile sunt doar câteva dintre vedetele parcului. Aveți însă grijă să nu stați prea aproape de bazinul imens al orcilor, deoarece aceste animale sunt dresate să-și stropească spectatorii.

O altă atracție de neratat este Siam Park, un parc acvatic construit de sud-coreeni, considerat unul dintre cele mai apreciate din lume. Aici, biletul de intrare costă tot sub 40 de euro, iar parcul oferă distracție garantată pentru toată familia.

Pentru cei pasionați de natură și drumeții, Parcul Național Teide este destinația perfectă. Situat la poalele vulcanului Teide, acest parc este unul dintre cele mai vizitate din lume și cel mai frecventat din Spania. Florea și fauna parcului sunt impresionante, iar zona face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Teide este, de asemenea, o destinație preferată de alpiniștii experimentați.

Santa Cruz de Tenerife, capitala insulelor Canare

O zi trebuie dedicată și capitalei Insulelor Canare, Santa Cruz de Tenerife. Acest oraș vechi oferă un port turistic pitoresc, străduțe înguste, restaurante tradiționale și o zonă de shopping atrăgătoare. În plus, orașul se mândrește cu cel mai vechi carnaval din lume, care a inspirat faimosul Carnaval de la Rio.

Vizită pe insula La Gomera

De pe malul oceanului, Tenerife oferă o priveliște spectaculoasă asupra insulei vecine, La Gomera. La sfârșitul secolului al 15-lea, aceasta era considerată capătul lumii cunoscute de europeni. Din acest port, Cristofor Columb a pornit în 1492 spre Lumea Nouă, după ce și-a pregătit călătoria aici. Astăzi, un muzeu pe insulă amintește turiștilor de această pagină importantă de istorie.

Un aspect fascinant al insulei La Gomera este păstrarea limbii vechilor triburi, El Silbo. Această limbă unică se comunică prin fluierături care se aud de la trei kilometri distanță. El Silbo face parte din patrimoniul UNESCO și este predată în școli pentru a fi păstrată vie.

Tenerife, o desfătare pentru papilele gustative

Vacanța în Tenerife nu ar fi completă fără o experiență culinară autentică. Restaurantele de pe malul oceanului oferă platouri delicioase de pește și fructe de mare. Un element nelipsit de pe masă este bolul cu cartofi canarieni, un soi de cartof care se mănâncă cu tot cu coajă, acompaniați de două feluri de sos: rojo (roșu) și verde. Aceste sosuri, inventate cu secole în urmă pentru a masca mirosurile neplăcute ale mâncării, sunt acum apreciate pentru gustul lor bogat.

Tenerife este mult mai mult decât o destinație de plajă. Insula oferă o combinație fascinantă de natură, aventură, cultură și gastronomie. Indiferent dacă sunteți în căutarea unor zile relaxante la soare, aventuri în natură sau explorări culturale, Tenerife are ceva pentru toată lumea. Astfel, o vacanță aici se transformă într-o experiență memorabilă și variată, pe care veți dori să o repetați.

Recommended For You

About the Author: Călător

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *